Vær kreativ med din MacBook – 3 gode tips

Liker du å være kreativ, og samtidig utforske de mange programmene du kan laste ned på din MacBook? – så har vi funnet de helt riktige programmene til deg. Det kan være litt av en jungel å finne rundt i de mange programmene som Apple byr på i sin programvarebutikk, og derfor har vi funnet 3 programmer, som du helt sikkert skal få installert på datamaskinen din. Apple har alltid vært kjent for sin unike og moderne utforming, og ikke minst gjøre det lettere for de som gjerne vil være kreative. Med de programmene vi har funnet, vil du garantert kunne utfolde dine kreative sider – programmene er attpåtil gratis å bruke.

 

iMovie

Har du en drøm om å produsere din egne lille film? – Da burde du virkelig gi deg i kast med iMovie. Programmet kan lastes ned gratis i Programbutikken, og du vil garantert ikke angre.

iMovie er et meget populært verktøy som også brukes av mange profesjonelle folk. Har du ikke prøvd programmet før, da kan det være en smule vanskelig å få oversikt i starten fordi det er et utall med funksjoner som du skal kjenne til. På Youtube kan du finne mange trinnvise videoer, og du vil fort kunne lære programmet å kjenne.

I selve programmet kan du klippe sammen bilder og videoer, øke bildekvaliteten, sette inn effekter, endre tempoet osv. Du kan også legge til musikk eller stemmer på filmen din.

På kort tid vil du kunne lage en ytterst profesjonell video, og når du først har lært programmet å kjenne, vil det med tiden bli morsommere og lettere å produsere din egen film.

 

Garageband

Har du alltid drømt om å starte ditt eget band eller lage din egen sang? – Med Garageband har du muligheten til å gjøre dine drømmer til virkelighet.

Med programmet vil du kunne få ditt helt eget private lydstudio med et komplett lydbibliotek, som inneholder nesten alle instrumenter. I programmet er det enkelt å lære, spille, ta opp og ikke minst lage slagere. Har du instrumenter allerede, kan du også velge å ta opp lyden via mikrofonen i MacBooken din, så det låter mer naturlig. Du kan benytte flere lydspor, og få inspirasjon av de mange genrene som f.eks. EDM, hiphop, metall osv., som allerede ligger i programmet.

Garageband er veldig teknisk, men hvis du bare bruker litt tid på å sette deg inn i det, vil du garantert få stor nytte ut av programmet. Har du laget en slager, og ønsker å spille den for andre, kan du fort og enkelt ta den med deg overalt via iCloud.

 

iWork

iWork er en sammensetning av Keynote, Pages og Numbers, som i det store og hele har samme funksjon som Office-pakken, men iWork skiller seg ut slik at du kan invitere andre inn i dine dokumenter, slik at dere er flere om å skrive i det samme dokumentet.

Pages er et program som fungerer akkurat som Word, hvor du kan produsere en masse tekst og bilder. Stilen er mer moderne, og det er utformingsmessig lettere å håndtere – som gjør det lettere å sette ditt helt eget preg på hvert enkelt dokument.

I Keynote kan du lage spennende presentasjoner, hvor du kan velge opp mot 30 forskjellige temaer. I presentasjonen kan du tilføye tekst, bilder, effekter og videoer på en helt unik måte, som garantert vil fange interessen hos ditt publikum.

Den siste i rekken er Numbers, hvor du kan samle tabeller, tall, bilder og tekster i et dokument. Utformingen er nytenkende, og det finnes gode muligheter til å visualisere informasjonen din.

Programmene ligger allerede oftest på din MacBook, og hvis ikke de gjør, er de alle helt gratis å installere. Med disse programmene vil du kunne utfolde dine kreative sider på en morsom og unik måte, og når først du har lært programmene å kjenne, er det helt sikkert ikke siste gang, du bruker dem.