Tre gode råd til hvordan du gjør din MacBook sommerklar

Nå når du har fått sommerferie, og ikke lenger er avhengig av din MacBook på samme måte, som du er i hverdagen – da du nå er i gang med en lang og tiltrengt pause fra skolebøkene på studiet – kan din MacBook nå også ta seg en velfortjent hvil. Du bruker din MacBook mye mer enn du går og tror, spesielt når den brukes til både arbeide og studier. Men vi bruker den også langt mer enn det. vi bruker den for eksempel til å se film på, spille spill på eller gjøre bruk av de sosiale medier via den. Derfor er det viktig at den holder mange år enda, og hele tiden er klar når du trenger den som mest. Derfor er det en god idé å få kontroll på Mac-en din nå når du har tiden til det. I den anledning får du her tre gode råd om hvordan du får mest mulig ut av din MacBook, og får den gjort sommerklar.

 

Få kontroll på din MacBook

  1. Sørg for å få ryddet opp i datamaskinen din. Få sortert alle dine dokumenter, bilder og andre filer på datamaskinen, og deretter lagrer du det viktigste. Ellers er alternativet å sette dem over på en ekstern harddisk, hvis det ikke er dokumenter, bilder, musikk eller annet som du gjerne bruker i hverdagen. På den måten får du da lagret dokumentene dine fra Mac-en din, uten de tar plass og gjør den langsommere ved at de er lagret på datamaskinenen. Ved hjelp av programmet Mackeeper kan du få hjelp til å rense Mac-en din for unødvendige søppelfiler.

 

  1. Få installert og oppdatert alle programmene du normalt bruker, samt få installert antivirusprogrammer nå når du er i gang. Så er de klare med de nyeste forbedringene, som kun er med på å gjøre Mac-en din bedre. I tillegg blir den både hurtigere og bedre ved at du gjør dette. Det blir også tryggere å bevege seg rundt på Internett. Du mottar heller ikke uønsket søppel, og sikrer på den måten Mac-en din en lenger levetid.

 

  1. Selv om det er viktig å få ryddet opp i din datamaskin og dens innhold, er det nesten like så viktig å få den gjort ren utenpå. Sørg for å få tørket bort alle fingeravtrykkene på skjermen, rense mellom tastene, få fjernet alt støv og skitt som har samlet seg. Datamaskinen din er en bakteriebombe uten like, og det er viktig å få renset den – dette i overført betydning, men også i bokstavlig forstand. Få så gjort sommerrent både på ut- og innsiden.

 

Klar til sommerferie

Disse tre gode rådene tar ikke lang tid i det hele tatt, og når du først har fått det gjort er din MacBook klar. Da kan du gi den en pause fra alt det kjedelige arbeide du normalt bruker den til. Samtidig er det nå gode muligheter til å bruke datamaskinen din til å se på NetFlix hele sommeren, hvis det skulle komme noen dager med regn. Din MacBook har blitt både hurtigere og bedre, og det er i tillegg plass til flere ting. På den måten er Mac-en din både klar til en sommerferie full av film og nettbaserte spill, men også klar når sommerferien slutter, og du skal til å bruke den i hverdagen på nytt. Her er det nok ikke kun strømming av film og spill den skal brukes til. Se så å få ryddet opp i dag – få renset opp på din MacBook og få den gjort klar til sommeren, som venter like rundt hjørnet.