En raskere Mac

Din Mac er helt sikkert en av de tingene du bruker daglig. Kanskje bruker du enda flere timer om dagen i selskap med din Mac. Derfor er det også viktig at den fungerer optimalt. Men etter et par år kan din Mac enkelt bli trøttt og føle seg overbelastet hvilket gjør den både langsom og sløv. Det er ikke bare irriterende, men også arbeidshæmmende. Derfor bør du sørge for å holde din Mac frisk og hurtig hvilket du kan gjøre med MacKeeper.

Last ned MacKeeper på norsk her – Det er helt gratis

Fra sakte til rask Mac

Fra sakte til rask Mac

Hva er MacKeeper?

Kort fortalt er MacKeeper et program som optimaliserer og rengjør hukommelsen på din Mac. Ved å rense din Mac blir den hurtig igjen. En av MacKeepers beste funksjoner er derfor å kunne gøjre din trege Mac hurtig igjen. Igjennom flere års arbeid og viten innenfor Macs system er MacKeeper blitt utviklet til å tilpasse Macs system og herved rense og beskytte din Mac best mulig. MacKeeper danner seg lynhurtig et overblikk over problemet og retter opp det. Derfor er MacKeeper nesten uunværlig hvis du ønsker en brukbar Mac. Ved installeringen av MacKeeper kan du igjen nyte din Mac uten at den irriterende “vente-sirkelen” kjører rundt og rundt, uten at du kan gjøre noe med det. Din Mac blir nesten så god som ny.

 

Hvordan virker det?

Ut over det ovennevnte så sørger MacKeeper bl.a. for å holde dine installerte applikasjoner oppdaterte. Derned har du alltid de seneste versjonene installert som ofte medfører hurtigere avvikling av disse nye funsjonene og ikke minst et forhøyet sikkerhetsnivå. Rent praktisk så markeres apper som finnes i nyere versjoner med et rødt merke. De oppdaterte er grønne. Du kan nå bare klikke “Oppdater” på de eldre versjonene og de oppdateres heretter automatisk. Ved å oppdatere det som skal oppdateres optimaliseres sikkerheten og hurtigheten også. Derfor får du også en påminnelse fra MacKeeper hver gang det er en oppdatering å finne på din computer.

 

Hvilke programmer bruker du?

Når du bruker din Mac er det helt sikkert noen programmer du foretrekker fremfor andre. Uansett om det er arbeidsrelaterte programmer, Apps, eller andre former for underholdningsprogrammer, er det helt sikkert et par klare favoritter. Med MacKeepers innebyggede funksjon, “Login Items”, kan du enkelt velge hvilke programmer som skal startes når du logger inn. Dermed kan du enkelt klargjøre din Mac til akkurat det du ønsker. Er du grafiker kan du f.eks. åpne dine bildebehandlingsprogrammer m.v., så alt står klart når du skal til å arbeide. Dette sparer deg for en del ventetid. Herved optimaliserer du hurtigheten ennå mer, slik at du tilpasser dine foretrukne programmer etter dine behov.

Mackeeper oppdaterer appene dine

Mackeeper oppdaterer appene dine

Gjenstart og slukk

En av de beste tingene ved en Mac er at du bare kan klappe den sammen når du er ferdig med å bruke den. Vilt smart! I hvert fall hvis du vil være sikker på å få en sløv computer. Hvis du bare klapper den sammen hver gang etter bruk, får den ikke muligheten for å ”hvile” og ”slette hukommelsen”. Derfor bør du slukke  den en gang i mellom eller i hvert fall gejnstarte den hvis du ikke er god til å huske å slukke den, men bare klapper den sammen. Det er akkurat som et nytt energiboost til din Mac og hastigheten endres markant deretter.

 

Rydd opp og lukk ned

Du bør også rydde opp på ditt skrivebord og i dine arkiver. MacKeeper holder deg oppdatert i form av hvilke programmer som bare opptar plass, derfor bør du slette de programmene eller Apps du ikke benytter. De opptar bare plass og på den måten kan de være med på å sløve din Mac i det lange løp. Jo færre ting du har på den, jo hurtigere er den også. Derfor kan det være en god idé å overføre programmer, bilder mm. over på en eksternharddisk eller en USB-disk. Herved er dine filer lagret, men opptar ikke plass på din Mac. En annen ting du bør gjøre for å optimalisere hastigheten er å lukke ned de programmene og safarifanene du ikke bruker. Når du lukker et program ned skal du ikke bare trykke avslutt, men sørge for å trykke lukk. Ellers legger de seg på din prosesslinje og opptar plass og aktivitet som sekker din Mac. Når du nå er i gang kan du rydde ut i din prosesslinje ved å slette alle de programmene du ikke bruker. De opptar bare plass hvis de ikke blir fjernet.

 

Tøm allitd papirkurven helt

En annen ting som mange glemmer er å tømme papirkurven. Så snart vi har ”kastet” dokumenter eller andre filer ut, tenker mange automatisk at så er de fjernet fra computeren. Men hvis du ikke husker å tømme papirkurven, opptar de fravalgte filene bare plass et annet sted. Derfor bør du tømme din papirkurv et par ganger i måneden, kanskje en gang i uken. Herved får du fjernet alt det som er røket i papirkurven. Det er nøyaktigt som med en fysisk papirkurv. Hvis den ikke blir tømt, opptar papiret plass og du har muligheten for å samle de fravalgte papirer opp og gjenbruke dem hvis det er det du ønsker.

 

Utvelg programmer til filtyper

Innebygget finner du også “Default Apps”, som lar deg velge hvilket program som skal åpne en gitt filtype. Herved kan du f.eks. la Excel dokumenter åpne i Macs viewer i stedet for Office, hvis du har det installert som standard. Alle som har Office installert vil vite at en åpning i vieweren går markant hurtigere. Altså sparer du igjen tid. Ønsker du til tider å åpne direkte i Office, så kan du gjøre det via den utvidede menyen som tilknyttes hver enkelt fil.

Herved finner du i programmet en rekke funksjoner som gjør din Mac generelt hurtigere og som gir deg muligheten for å tilpasse din Mac enda bedre til den måten du bruker den på. Dette kan spare deg for mange timers ventetid og frustrasjon årlig. Din Mac blir derfor ikke bare hurtigere men ennå mer personlig og enkel å navigere i.

Last ned MacKeeper på norsk her – Det er helt gratis