Gjør du din MacBook sommerklar med tre uunnværlige sikkerhetstips!

Det er sommerferie og du skal til sydens sol om et par dager. Selv om du skal på ferie, kan du selvfølgelig ikke unnvære din MacBook. Den skal med deg, uansett hvor du skal hen – dette gjelder også i sommerferien. Du kan da ikke unnvære ditt kjæreste eie i de fjorten dagene du skal være borte. Du er også sikker på at du kommer til å bruke den, selv om du er på ferie. Du kan se en film på Netflix om kvelden, søke på Tripadviser hvilken restaurant du skal besøke, eller bare sjekke nyhetene eller de sosiale mediene dine.

Folk som sier at man kan bruke sin iPhone til det samme, er på ingen måte kvalitetsbevisste. På Mac-en din har skjermen en ordentlig størrelse, og er derfor meget bedre å arbeide på. Derfor er din MacBook selvfølgelig allerede pakket og klar til reisen. Men selv om du kanskje er klar til å ta på ferie, er det ikke sikkert din MacBook er. Derfor får du her tre gode råd om hvordan du gjør din MacBook sommerklar – innen du tar på ferie.

Husk beskyttelse
Det første du skal sørge for, er den ytre beskyttelsen til Mac-en din. Når du reiser, spesielt hvis du skal fly, blir kofferten din ofte utsatt for hard behandling. Dette har din MacBook ikke særlig godt av – selv om den ligger gjemt mellom dine shorts og t-skjorter, er den ikke særlig godt beskyttet. Derfor er det viktig å legge den i et datamaskinhylster, og så gjemme den i dine shorts og t-skjorter etterpå. Så har du gjort det du kan for å beskytte den best mulig på reisen.

 

Automatisk innlogging er en uting
Innen både du og Mac-en din er kommet helskinnet frem, er det en god idé å sørge for å slå av alle dine automatiske innlogginger. Både når det gjelder koden til å komme inn på selve datamaskinen, og dine personlige koder til for eksempel iCloud, nettbank osv. Hvis Mac-en din skulle bli stjålet, eller andre får adgang til den, har de mulighet til å få adgang til alle dine personlige filer. Så sørg for å ha koder på alt, men samtidig skal du sørge for at ingen blir innlogget automatisk.

 

Hvis uhellet skulle være ute
Hvis det verste skulle skje, at du enten mister kofferten din og din dyrebare MacBook er forsvunnet for evig, eller at den ikke kan tåle varmen og ganske enkelt “dør”. Ville det være ergelig hvis alle filene dine på den måten var borte. Derfor er det viktig å lage en sikkerhetskopi en gang i mellom, spesielt innen du skal på ferie. Du kan både gjøre bruk av Apples program, Time Machine, eller sikkerhetskopiering via iCloud. På den måten kan du sikre innholdet på datamaskinen din, om du nå skulle være så uheldig å miste den, eller ende opp med en defekt MacBook.