Hva slags spisestoler?

Rustikk, industriell, utsøkt stilisert eller minimalistisk? Det er mange muligheter. Før velger du et spisestol, er det verdt å sjekke om den oppfyller forventningene våre i forhold av bruk og om det vil garantere oss brukskomfort.

Hvordan velger du spisestoler?

Uansett om spisestuen er et eget rom eller en del av kjøkkenet,  bordet  har vanligvis plass til flere mennesker. I siste tid veldig poulære er spisebord av tre.  Men hva slags stol bør du velge til denne bordet? Selvfølgelig må de passe til hele rommet. Stoler terkkt i stoff eller lær vil være perfekt for klassisk interiør.

Stol og helse

Et perfekt stol skal matche med komfort, holdbarhet og høy kvalitet av materialene som brukes. Vi er vant med ergonomien av lenestoler på kontoret, men stolene som vi har hjemme bør også ha design som vil holde riktig ryggposisjon. Hver type av sete utfører en lignende funksjon, men brukeren av stolen vil føle seg komfortable i sittestilling bare hvis den har riktig høyde og dybde på setet.

Angi eller skille?

Valget av stoler i butikkene er stort. Spisestoler kan bestemme om stilen i et rom. De som liker tradisjonell løsninger vil kjøpe stoler fra samme kolleksjon som bordet.Til å legge individuell karakter i spisestue din, bestemme deg til å blande stoler i forskjellige stiler.  Et bord med en enkel, geometrisk form kan enkelt kombineres med stoler i forskjellige former og farger. Når tenker vi om et stort, tungt bord, kan vi gi det letthet med minimalistiske spisestoler.

Trestoler –  i skandinaviske stilen

Skandinaviske stilen er kjent for nesten alle og passer praktisk  til alle rom. På grunn av de lyse farger, den er også godt valgt til kjøkkenet. For å få en sammenhengende ordning på kjøkken, er det verdt å plassere stiliserte trestoler ved bordet. Naturmaterialer er den mest populart i skandinaviske stilen. I tillegg liker han også enkelhet og minimalisme. Det er grunnen til at klassiske modeller laget av bleket tre, med trekkt sete og, vil se bra ut på det skandinaviske kjøkkenet.

Moderne stoler til interiør

Futuristiske stoler vil finne sin plass på kjøkken i moderat stil. De har ikke rike dekorasjoner eller sterke farger. Denne modeller passer til mange interiør og  samtidig er et originalt element i interiørdesign. De er preget av en interessant design, høy kvalitet, motstand mot mekaniske skader og riper i materialet.

Gjennomsiktige stoler

Hvis du vil ha originale møbler, er det verdt å velge gjennomsiktige spisestuestoler som passer til moderne og klassike still. Ghost stoler kan matche med et tre- eller glassbord i spisestuen. Profilert hodestøtte, materialbestandighet, letthet og stabilitet over gjennomsnittet bidrar til den perfekte funksjonaliteten til møblene.

Stoler for minimalistiske interiør

Folk som ønsker å ordne kjøkkenet eller spisestuen på en enkel og funksjonell måte, anbefaler vi minimalistiske stoler. Du kan finne både trekkt modeller og modeller med tresete. De er preget av en enkel geometrisk form og det har  ikke noe dekorasjoner. Den ideelle typen av stoler som skiller seg ut på grunn av utseende og brukervennlighet er trådstoler. Ryggstøtten deres gir utmerket ventilasjon og beskytter ryggen mot overoppheting.

Vatterte stoler – elegant

Vatterte stoler er ofte komfortable lenestoler og spiller rollen som dekorative møbler. De passer både til en klassiske og moderne interør. Den er også et obligatorisk element i glamourstil  interiør. Når du kjøper vatterte stoler, møbeltrekket av  har stor betydning – stoler trekkt av naturlige materialer, som er holdbare og enkle å rengjøre. Den ser også bra ut.

Kombinasjonen av gamle og nye – vintage stoler

Spisestoler i vintage stil er ikke so populart lengre. Men hvis du vil  f å gi interiøret en atmosfære rett fra 1960-tallet, kan du velge tilbehør  samt stiliserte møbler. Vintagestoler er veldig stemningsfulle, de passer perfekt på kjøkkenet eller i spisestue.

Stick Stoler – retro interiør

Navnet av den Stick stoler refererer til de karakteristiske tynne og spindly bena. Den vil passe til klassisk, skandinavisk eller retro interiør. Dette er modeller som fungerer godt i en spisestue. Når du leter etter stoler i denne stile, er det verdt å ta hensyn til konsistensen i strukturen og fargen med andre elementer i interørt- Stick stoler er tilgjengelige i mange farger og mønstre, noe som gir enkel tilpasning til enhver type interiør.

Industristoler – fabrikkstil hjemme

Metalllamper, råvegger, betong, , kalde nyanser av grått og murstein er de grunnleggende  i den industrielle stilen. Hvilke stoler passer til et loftdesign? Roterende avføring,metallmodeller med minimalistisk design vil passe til industrielt interiør. Møblene til Mies van der Rohe eller stolen “Wassily” av Marcel Breuer er også et kultelement i denne stilen. Dette gjør loftstoler ikke bare en praktisk modellen, men også til design.

Hva er så viktig når kjøper du stoler til hjemmet ditt

  • Å velge riktige spisestoler er ikke så enkelt. Stoler må gi komforten og bekvemmeligheten ved å sitte ved bordet, men gir også interiøret den rette karakteren. Når du velger stoler til hjemmet ditt, bør du være spesielt oppmerksom på:
  • Hvor mange som skal sitte ved bordet – som regel et stol ta ca 60cm. Folk som har en liten leilighet kan kjøpe flere sammenleggbare stoler for å bruke dem bare når de trenge. Sammenleggbare stoler vil spare litt plass i en liten leilighet.
  • Juster setets høyde til bordplaten. Ideelle setens   høyde i forhold til gulvet er mellom 45 og 49 cm.  Gapet mellom stolen og kanten på bordet skal være ca. 30 cm, slik at den person som sitte kan bevege beina fritt.
  • Høyde av stoler bestemmer også komforten ved å sitte. Det skal la ryggen hvile fritt. Det antas at ryggstøtten ikke skal stikke mer enn 20 cm over bordplaten.

Viktig er å sjekke , om stoler med armlen kan settes helt under bordplaten.