På tide med nytt datautstyr?

Annonse

Plutselig en dag på jobben eller hjemmekontoret, oppdager man at datautstyret kanskje ikke fungerer å optimalt som man hadde trodd. Da er det lurt å undersøke muligheter for å oppgradere på en ansvarlig måte, så fort som mulig. Her kan du lese om hva du skal tenke på, når det er på tide med nytt datautstyr.

Er det software eller hardware?

Før du begynner å shoppe dyrt datautstyr, kan det være lurt å vurdere grundig om det er software eller hardware som oppleves som utdatert. Software, altså det som på norsk kalles for programvare, er noe som forholdsvis lett kan oppgraderes uten at du trenger å gå til innkjøp av verken ny datamaskin eller nytt utstyr. Hvis det egentlig bare er et rensningsprogram til maskinen din som fjerner unødvendig søppel som gjør maskinen treig, eller at du bare trenger å oppdatere til det nyeste styresystemet, så kan du spare mye penger.

Men noen ganger er problemet dypere enn som så og maskinen din er, ja, rett og slett bare utdatert. Det kommer gjerne et tidspunkt, både i forbindelse med Apple og PC, der den nyeste programvaren ikke kan installeres, fordi den ikke er kompatibel med hardware. Det kan være et signal om at det er på tide å skifte ut, men det er alltid lurt å tenke over om det er noe som kan repareres eller fikses med service først. Vi kaster nemlig ut utrolig mye brukbar teknologi, så det skader ikke å tenke over om maskinen rent faktisk har utlevd sin levetid eller om det er noe som kan ordnes.

Finn ny datamaskin og datautstyr

Når du har funnet ut av at det rent faktisk er på tide å skifte ut datamaskinen eller oppgradere datautstyret, så handler det om å finne det som passer best til dine behov. Hvis du har hjemmekontor så kan du gjøre litt som du vil, men hvis du hovedsakelig jobber med kunder som opererer med et bestemt operativsystem, så kan det være lurt å matche dette. Det vil altså si, kjøp Mac hvis det er noe som blir mest brukt i den bransjen du jobber i og kjøp PC, hvis det er det dere opererer med. Du kan også få nytt datautsyr fra Logitech, hvis du trenger å oppgradere dette.

Husk å undersøk mulighetene for hva du egentlig trenger og så kan du investere i noe som holder i mange år til. En datamaskin skal vare lenge og derfor er det viktig at du passer på den og oppgraderer når det trengs.