En Mac-datamaskin kan gjøre deg til Youtube-stjerne

Har du alltid sittet og beundret Youtube-stjernene og tenkt: ”Skulle ønske det det var meg!”? Eller ønsker du å optimalisere bloggen du allerede har etablert, og få flere følgere? Så kan du starte med å skaffe deg en Mac-datamaskin, som du kan redigere bilder og videoer på.Du skal selvfølgelig også ha et godt kamera, så du kan filme til dine kommende Youtube-videoer. Her vil et speilreflekskamera fra Nikon eller Canon være opplagt å bruke. Prisene på et slikt kamera vil være fra ca. 2 800 – 24 000kr., så det er en god idé å spare opp spesifikt til kameraet. Har du ikke en Mac enda, da kan du selvsagt også spare til Mac-datamaskinen.

 

Hvordan redigerer du videoer på Mac?
Nå er det store spørsmålet hvordan man redigerer videoer på Mac, så du kan bli Youtube-stjerne. Man kan både bruke en enkel versjon med QuickTime eller den mer avanserte med iMovie. QuickTime kan brukes til enkel videoredigering, hvor man enten fletter sammen to videoer, eller beskjærer en video. iMovie brukes derimot til videoer som skal klippes sammen, tilsettes lyd/musikk og andre effekter. Man kan selvfølgelig finne en mer  spesifikk veiledning på Youtube om hvordan man redigerer videoer i iMovie.

Én god idé kan føre til en hel forretning via Youtube
Alle kan bli Youtube-stjerner og tjene penger på det, så lenge de har det rette utstyret og sitter på en god idé. Det er dog viktig å få frem at man ikke kan regne med å bli rik med det samme, men at pengene kan komme via suksess og følgere, som igjen fører til at man kan reklamere for forskjellige virksomheter. Det handler også om å vise at man er entusiastisk omkring det man vil fortelle sine følgere. Man blir fort gjennomskuet hvis man bare lager en video eller et blogginnlegg for pengenes skyld. Hvis du mangler et eksempel på en dyktig Youtuber, kan Carla Mickelborgs videoer være gode valg å kikke på.

Lag en unik Youtubekanal
Man bruker ofte sin Youtubekanal som et slags lite TV-program, hvor man er verten som forteller om et eller annet. Noen bruker det utelukkende til opplæring om bruk av sminke, mens andre bruker det til å vise hva de har kjøpt og fortelle om produktet. Noen anmelder dataspill og andre kommer med utfordringer eller skjøre videoer i stil med “Smil til det skjulte kamera” eller lignende. Det er mange muligheter til emner til en Youtubekanal, men det gjelder å virkelig finne det som tenner deg, det du virkelig liker og gjerne vil fortelle andre om. Det er dessuten en god idé å være på forkant med hvem målgruppen skal være eller blir, etter at du har laget dine første Youtube-videoer.