Finansier en ny Mac

Når man først har begynt å bruke produktene fra Mac er det vanskelig å gå tilbake til noe annet. Apple kunder er blant markedets mest lojale og det er det mange grunner til.

Hvorfor velger folk Mac?

En viktig grunn til denne lojaliteten er Apple sitt operativsystem. I motsetning til Microsoft Windows, som de fleste PC-er benytter seg av, er operativsystemene du får hos Apple laget spesielt for Apples produkter. Systemet jobber sømløst og alt fungerer optimalt sammen, noe som gjør en Mac svært enkel å bruke.

Produkter som henger sammen

Mange Apple-kunder har flere produkter enn kun en Mac fra produsenten, kanskje også en iPhone, iPad eller Apple TV. Produktene kan knyttes sammen på en helt spesiell måte og programvaren er den samme på alle. Forstår du et produkt, forstår du dem alle.

Siden programvaren er den samme, og maskinvaren og programvaren er laget for hverandre, kan du også jobbe på tvers av alle Apple-produkter gjennom iCloud. Produktene henger sammen, og ringer det på iPhonen din kan du svare på Mac eller iPad. Du kan også få hele mobilen din på håndleddet med en Apple Watch.

Forbrukslån som finansieringsmulighet

Om du ønsker å bytte ut PC-en din eller erstatte en gammel og slitt Mac, er et forbrukslån et finansieringsalternativ. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet som kan brukes til hva du vil og du trenger ikke stille med egenkapital eller pant for å ta det opp.

Ta kun opp et forbrukslån dersom du vet at du er i stand til å betjene lånet. Det kan være lurt å sette opp et budsjett for å kartlegge din egen økonomiske situasjon før du skriver under på en låneavtale. Det finnes også forskjellige lånekalkulatorer på nett du kan bruke for å se hva et lån kan komme til å koste deg.

Fordeler og ulemper med et forbrukslån

Som med de fleste andre ting finnes det både forsider og baksider ved forbrukslån. Det er viktig å være obs på begge sider, og sørge for at du er godt informert før du tar valget om hvordan du skal finansiere denne Macen. Her er noen punkter som er verdt å merke seg.

Fordeler

  • Fleksibel nedbetalingsplan. Du får et minimumsbeløp hver måned, men du kan også velge å betale ned hele beløpet en måned du plutselig har mer penger til overs.
  • Det stilles ikke krav til sikkerhet.
  • Du trenger ikke melde fra til långiver hva lånet skal brukes til.

Ulemper

  • Da du ikke stiller med sikkerhet eller egenkapital vil renten være høyere enn på andre lån.
  • Omtrent alle banker og långivere jobber med individuell rente, noe som betyr at det er kredittverdigheten til deg som søker som setter renten. Har du en dårlig kredittscore, får du en høyere rente.
  • Du må få godkjent kredittscore for å få lånet innvilget. Har du anmerkninger får du ikke godkjent et usikret lån. Det pleier også være krav til minsteinntekt og en god betalingshistorikk.

 

Eks. nominell rente fra 6,39 % til 21,95 %. Effektiv rente fra 6,81 % til 24,4 %. Eff. rente 13,2 %, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, totalt: 262.573.