4 enkle triks på Mac-en din, som du skal kjenne til

Din Mac-datamaskin kan mye mer enn du går rundt og tror. Den inneholder en mengde funksjoner som mange ikke kjenner til. Med denne veiledningen vil du se Mac-en din på en helt annen måte, fordi den vil hjelpe deg enda mer enn den allerede gjør.

 

Send filer via AirDrop
Alle Mac-datamaskiner har funksjonen AirDrop, hvor du enkelt kan dele bilder, videoer, filer og mye mer med andre Apple-enheter som er i nærheten av deg. Du har her mulighet til å dele filer mellom din iPhone og Mac-en din eller mellom andre Apple-enheter på en hurtig og sikker måte. AirDrop finner du i ”Finder” på Mac-en din i menybjelken på venstre side. Du kan enkelt trekke filene dine inn i AirDrop, og din mottager vil få en advarsel, som vedkommende kan velge å godkjenne eller avvise. Ønsker du å sende filer til en iPhone, skal du huske å skru på blåtannen din.

 

Rengjøringsprogram til Mac-en din
Skrivebordet ditt er fylt med filer, og du har helt mistet oversikten over hva som skal gjøres – ta det bare med ro, hjelpen er på vei. Det finnes et rengjøringsprogram, Hazel, som kan holde kontroll på filene dine på skrivebordet ditt. Tar du f.eks. et skjermbilde (CMD + Shift + 4) på Mac-en din, blir det automatisk lagt ut på skrivebordet ditt. Skrivebordet ditt blir fort fylt om du ikke husker på å flytte dem over i papirkurven eller andre mapper for senere bruk. I programmet Hazel kan du lage en mappe som heter skjermbilder. Deretter vil Hazel sørge for at alle dine fremtidige skjermbilder vil bli overført til denne mappen, og slik kan du enkelt unngå et overfylt skrivebord.

 

Spør Siri på Mac-en din
I den nye programvareoppdateringen på Mac-en din, har du mulighet til å bruke Siri som din assistent, på samme måte som du bruker henne fra iPhonen din. Er du i gang med å skrive i et dokument, men har bruk for å ta kontakt til din kollega eller venn, kan du få Siri til å sende en e-post eller en Sms, mens du stadig jobber videre i dokumentet ditt. Du kan spørre henne om alt, slik som: ”Hvordan blir været i dag?”, ”Hva er klokken i New York?” og ”Hvordan staver man ressurser?”. Ved å bruke Siri, kan man gjøre flere ting på en gang – og ikke minst spare tid.

 

Snarveier på tastaturet ditt
På en Mac finnes det riktig mange snarveier som du skal kjenne til, i tillegg til dem som er elementære. Har du åpnet en artikkel og leter etter et bestemt ord, kan du trykke på CMD + F, og det du søker etter vil fort bli markert i teksten. Ønsker du å skrive ut det som er på skjermen din, da kan du bruke hurtigtastene CMD + P.

Angrer du på noe du har gjort, da kan du trykke på CMD + Z, eller om du angrer på at du har angret, da trykker du CMD + Shift + Z.