Sånn finner du den beste VPN

Annonse

Visste du at du kan se innhold fra hele verden med en VPN? En VPN fjerner nemlig geo-blokkeringen og gjør at du kan se innhold som kun er tilgjengelig i bestemte land. Det finnes utrolig mange forskjellige tjenester som tilbyr VPN, men hva er egentlig den beste og hva slags VPN skal du velge?

Hva er egentlig VPN?

En VPN er et virtuelt privat nettverk, som fjerner noe som heter geo-blokkering, som gjør at du kan se innhold fra hele verden i land hvor det er restriksjoner på hvilket innhold som er tilgjengelig. En utpreget fordel med en god vpn er ikke bare at innhold fra hele verden blir mer og mer tilgjengelig, men man kan også bevege seg mer privat på internett. En vpn endrer nemlig IP-adressen din så det blir vanskelige å gjennomskue hvor du ferdes på nettet.

Hvilken VPN skal jeg velge?

Det finnes et hav av ulike tjenester å velge mellom som alle sammen hevder å kunne levere det samme. Derfor kan det bli litt ekstra vanskelig å velge en vpn. Du kan lese mer her hvis du vil finne den Beste vpn. Det finnes VPN-tjenester som er gratis og som koster penger. Det som kan være utfordringen med gratistjenester, er at de har fått et litt dårlig rykte om å beholde data fra brukere, men dette er ikke nødvendigvis tilfellet.

Det foreligger også noen begrensninger ved å benytte seg av en gratis vpn-tjeneste, blant annet at de ikke alltid har servere i Norge, som kan gjøre det vanskelig for eksempel å skulle se norsk TV når man er, eller bor i utlandet. Det er mange som lurer på om det er ulovlig å benytte seg av en vpn-tjeneste. Det er ikke ulovlig å benytte seg av en vpn, men ulovlig virksomhet utført gjennom en vpn er fremdeles ulovlig virksomhet.