VPN- løsninger for Macen din

photo-1477777404980-710a373f2d7e

PHOTO, by Priscilla Du PreezCC BY-SA 3.0

Savner du å se dine favorittprogrammer på TV, eller går du glipp av noe sport eller underholdning mens du befinner deg i utlandet? Da kan du prøve en VPN løsning på Macen din.

Nå til dags strømmer alle, og mange er avhengig av å se repriser på nett eller er vant til det de skal se blir lagt ut på nett. Hva skjer derimot hvis du ikke er hjemme, er på ferie eller bor i utlandet og vil se skirennet i fra Holmenkollen? Da kan du prøve en VPN løsning.

Hva er en VPN

Det er mange ulike løsninger der ute, og mange nordmenn bruker allerede en VPN-løsning så det kan se TV i utlandet, men hva er dette egentlig? En VPN eller på norsk, et virtuelt privat datanettverk brukes om en datateknikk som blir brukt for å skape en punkt til punkt forbindelse, og dette går igjennom et annet datanett.  En VPN- tunnel som det heter kan være kryptert, noe som er viktig når en ikke kjenner til nettverket, vil ha en sikker tilknytning, eller du skal se programmer fra andre steder, da ofte en VPN kan være i USA eller andre steder i verden.

Velg rett VPN

Det er mange gratis VPN- løsninger der ute, men det er ikke alle som er like bra. Noen gir deg tregere nett, og bruker du Macen din for å få tilgang til disse løsningene er ikke det sikkert at du får noe tilgang til dem engang. Av den grunn er det mange som anbefaler at du betaler litt og får raskere tilgang til de innholdet du måtte trenge. En som oppnår gode hastigheter er StrongVPN. Er du en av de som elsker Hulu og alle episoder du kan se der, da er det noe for deg. Ser du en direktesendt fotballkamp vil du også kunne gjøre det da den ikke kommer til å stoppe opp og laste, og er du en profesjonell innen poker og må ha tilgang til din PokerStars nettside for å representere hjemlandet ditt vil du også kunne gjøre det.  Med StrongVPN vil du også kunne velge hvilke pakker du vil ha for å få best mulig hastighet. Det er opp til hva slags tilgang du vil ha, og om du vil ha flere enheter som skal virke på den samme VPN-løsningen.

photo-1515343480029-43cdfe6b6aae

PHOTO, by Michał KubalczykCC BY-SA 3.0

 Ikke bare for innhold i andre land

En VPN-løsning brukes ikke bare til å se innhold i utlandet, men også slik at du kan surfe trygt på nettet da trafikken fra maskinen din vil være usynlig. Det er mange bedrifter som av sikkerhetshensyn også bruker en VPN-oppkobling i forhold til eposttjeneren som de bruker, og maskiner som de har på bedriftens interne nettverk. De har som regel som satt opp sin egen VPN- server.

Hvordan sette opp en VPN-løsning for Macen

Finner du en VPN-løsning som passer for deg med tanke på hastighet og valuta for pengene, vil det være klare instruksjoner for hvordan dette skal settes opp for ditt operativsystem. Velger du for eksempel den betalte tjenesten StrongVPN har siden steg for steg instruksjoner på hvordan du skal sette det opp på maskinen din. Så du trenger ikke å være redd for at det kommer til å være vanskelig å få det til å virke.

Gratis løsninger

Er du likevel en av de som er nysgjerrig på hvilke gratisløsninger som er der ute, kan du prøve ItsHidden, ProXPN eller UltraVPN.  Vær obs på at i tillegg til at noen av de kan være treige, så kan de også være sperret av en rekke strømmetjenester i utlandet. Hulu for eksempel har en sperre for mange av de ulike VPN-løsningene, så søk før du skaffer deg en løsning og se hva som er best. Er du fornøgd med en gratisløsning er ikke det sikkert du trenger en betalt versjon. Er du likevel ute etter å være uten begrensninger er det likevel mye bedre og bare bruke en betalt versjon for å få mest mulig ut av opplevelsen. Det er ingen som liker noe som laster i evigheter.