Revolut Bakgrunnshistorie og Konkurrenter

Revolut er en app basert konto som kombinerer tjenestene til en ordinær bank og en handelsplattform. I tillegg tilbyr dem en rekke produkter og tjenester som forsikringer, cashback, økonomisk rådgivning, samt gebyrfrie pengeoverføringer og valutaveksling.

Appen ble lansert i 2015 i Storbritannia, men har på rekordtid ekspandert rundt om i store deler i verden. Grunnleggerne av teknologiselskapet bak Revolut, er Nikolay Storonsky og Vlad Yatsenko, og det har en markedsverdi på 4,2 milliarder pund. Dette gjør dem til Storbritannias mest verdifulle Fintech.

Til å begynne med var det kun grunnleggerne som jobbet i selskapet, men det tok ikke lang tid før både staben og kundemassen vokste. I 2016 nådde de milepælen 100.000 brukere, mens appen i dag er brukt av over 15 millioner mennesker rundt om i hele verden, samt at de har over 5000 ansatte plassert på kontorer i både London, New York, Singapore og Berlin.

Hva gjør Revolut?

Revolut er som nevnt en app som tilbyr tjenestene til en bank og en handelsplattform. Det betyr at kunder tilbys typiske banktjenester som kontooversikt, innskudd, pengeoverføringer, i tillegg til handel på verdimarkedet, som for eksempel aksjer og kryptovaluta.

Revolut er enda ikke lisensiert som en bank, selv om de tilbyr akkurat de samme tjenestene, sett bort i fra lån og finansieringer. De har imidlertid søkt om lisens, og en godkjennelse skal angivelig være nært forestående.

Ved første øyekast i vår Revolut gjennomgang var det ikke noe unikt med hva de tilbyr, fordi de har produkter og tjenester som det allerede finnes utallige av. Det som derimot har ført til den høye populariteten, er at dem har samlet «alle» økonomiske tjenester i en og samme app.

Selv hevder de å være et bedre alternativ enn banken, siden de gir større fleksibilitet og er mer tilpasset en global livsstil. Dette skal de være ved å gi sine kunder gebyrfrie pengeoverføringer på tvers av landegrenser, gratis uttak også i utland, samt gebyrfrie valutautveksling. Dette er tjenester som krever nokså så høye gebyrer, brukes tradisjonelle banker.

I tillegg ønsker Revolut å gjøre den enda enklere og rimeligere å handle på aktivamarkedet. De har på kort tid utvidet sitt sortiment, og de jobber stadig med å øke tilbudet av aksjer, råvarer og krypto ytterligere.

Tøff konkurranse

Selv med relativt kort fartstid på markedet, er utviklerne bak Revolut meget selvsikre og de sikter særs høyt. De hevder også at de ikke frykter den tøffe konkurransen som allerede eksisterer.

Det å tiltrekke seg nye kunder som en banktjeneste uten lisens, og å skulle konkurrere mot tonnevis av handelsplattformer med en sterk posisjon, er ingen enkel sak – men grunnlegger Storonsky påpeker at ingen av konkurrentene tilbyr alt i en og samme pakke, noe de selv gjør.

Akkurat her skiller den seg veldig ut fra sine konkurrenter, og dette er nok en stor grunn til den høye populariteten. De er heller ikke langt unna en banklisensiering, og fortsetter veksten på samme måte, er det ikke utenkelig at Revolut er den dominerende finansinstitusjonen om noen år.