Invester i kryptovaluta med Mac

Annonse:

Sjansen for at du har hørt om kryptovaluta er stor, det har nemlig blitt ekstremt populært den siste tiden. Det er mange som velger å investere i kryptovaluta, fordi det historisk sett har vært enorme stigninger i verdi. De to mest populære er bitcoin og ethereum. Bitcoin har i skrivende stund en verdi på 391.744,89 nok, rundt 13 år etter den ble introdusert. Ethereum ligger noe under, men har på knappe syv år steget til en verdi på 27.112,91 norske kroner.

Kryptovaluta er preget av teknologiske løsninger, og de kjøpes også oftest via nett. Dette skjer hos nettmeglere som tilbyr kjøp og salg av krypt. Det er viktig at du setter deg godt inn i hva kryptovaluta er, og hvordan teknologien spiller en rolle i transaksjoner og lagring av informasjon. Hvis du velger å for eksempel investere i ethereum må du også finne frem til en sikker og god nettmegler, samt vite hvordan du kan oppbevare dem trygt.

Hva er kryptovaluta?

Kryptovaluta skiller seg fra andre, vanlige valuta som kroner og dollar, fordi de er desentraliserte. Det betyr at de ikke tilhører et finansielt institutt eller en nasjonal bank, og blir kun verdiregulert av tilbud og etterspørsel. Verdien de har er med andre ord satt ut i fra hvor mye mennesker er villig til å gi for dem. Ettersom de ikke går gjennom en bank, er transaksjonene momentane og kostnadsfrie, som mange mener er en fremtidsrettet måte å se betalinger på.

Sørg for trygg oppbevaring

Kryptovaluta skiller seg ut fra andre investeringsobjekter fordi det skal oppbevares på en helt særlig måte. Når man snakker om oppbevaring av for eksempel bitcoin og ethereum hører man ofte om krypto-wallets. Det er her du kan lagre kryptoen du eier, og det finnes forskjellige varianter av dem. Man skiller gjerne mellom hot og cold wallets. En hot wallet ligger online og gir rask og effektiv adgang til kryptoen din. En cold wallet ligger offline, det kan være på en minnepinne, og mange anser denne som den tryggeste oppbevaringsmetoden. Dette er fordi den er umulig å hacke over nett.

Med en Mac har du tilgang til alle nettmeglere, og du hvis du har andre Apple produkter finnes det også flere måter å investere i krypto på. Mange nettmeglere har nemlig også laget apper som gjør det lettere å invester i farta. Med en iPhone eller en iPad kan du enkelt lese deg opp på kryptovaluta og investere i din favoritt når du måtte ønske.