Hvordan kjøpe og selge aksjer

Annons:

Investering er et fantastisk middel. Et verktøy å bruke for å nå et mål. Selv om dette verktøyet kan være et fantastisk hjelpemiddel er det mange ting man skal være klar over før man begynner. Det første du skal tenke over når du begynner med investering er: hva er ditt mål? Er målet kjapp gevinst ved å kjøpe og selge raskt, eller ser du for deg en mer langsiktig investering i et selskap du har tro på?

Investering betyr ganske enkel: å kjøpe noe du tenker å selge til en høyere verdi senere. Dersom målet ditt er en kjapp gevinst anbefales det på det sterkeste at du er litt mer dreven enn en nybegynner. Dette kalles for daytrading, og vil si at du ønsker å selge aksjene raskt, gjerne samme dag. Dette innebærer høy risiko, og er dermed anbefalt for litt mer profesjonelle tradere. Vi skal nå ta deg igjennom hvordan du kan investere på en litt mer langsiktig måte.

Tålmodighet og kunnskap

Så kjedelig som det kanskje høres ut, så gjelder tålmodighet og kunnskap også for investering. Det er viktig å tenke litt igjennom hva det innebærer og hvorfor du ønsker å investere. Aksjekursene svinger mye og fort, og selv om du kan tjene godt, kan det ha høy risiko. Dersom du setter deg litt mer langsiktige mål, vil tid normalt reduserer risikoen. Du kan lese mer om dette her: https://aksjeskole.com/

Har du penger du vet ikke skal bruke på noen år, enten du sparer til noe spesifikt eller du har litt penger til overs, kan du begynne å prøve deg litt forsiktig. Noen hundrelapper kan være en god start, så får du prøvd deg litt frem. I teorien er det nemlig veldig enkelt å tjene penger på aksjehandel. Du kjøper aksjene så billig som mulig, og selger dem så dyrt som mulig.

Hvordan stiger aksjens verdi?

For å forklare det enklest mulig kan man si at når flere ønsker å kjøpe en aksje og ikke selge den, så stiger kursen på aksjen. Når flere ønsker å selge enn å kjøpe aksjen, så synker kursen. Så du kan på en måte tenke at en upopulær aksje, som få vil kjøpe, kan du kjøpe på en lav kurs. Forhåpentligvis blir denne aksjen populær og mange vil kjøpe den, da har aksjen steget i verdi, og du kan velge om det nå er tid for å selge den. Gevinsten din blir differansen mellom prisen du kjøpte aksjen for og prisen du selger den for. Her kan du selvfølgelig være uheldig å vente for lenge – så aksjen bli upopulær igjen. Alt handler om timing.