Hva bruker du din Mac til?

Det er viktig å ha det rette utstyret til den jobben man skal gjøre. Dette gjelder selvfølgelig også med ens Mac, og det ekstra tilbehør man skal investere i. Har du overveiet om du egentlig har det utstyret som du har bruk for, til ditt online liv?

 

Gjør status over eget forbruk

Ens online liv, blir lettere og mere interessant, hvis du har en inspirerende digital verktøys kasse ved hånden. Det er derfor nødvendig at du fra tid til annen gjør opp status, over hva det er du har bruk for, av digitale verktøy. Hvis du har det beste verktøyet tilgjengelig, så blir det et bedre online liv. Det er også viktig at du tar de nødvendige forholdsregler, for at du kan ta vare på det verktøyet du allerede har investert i, og gjør hva du kan for å oppdatere de systemer som du har tilgjengelig.

Rent praktisk, betyr dette, at du skal investere i et godt virusprogram til din Mac. Et godt antivirusprogram kan være med til å holde din Mac i live, lengst mulig tid. Hvis du bruker mye av tiden online, så er det selvfølgelig viktig å vite at du er godt beskyttet mot virus.

Det er selvfølgelig også viktig at forholde sig til Apples mange utviklinger av nye programmer, og oppdateringer. På denne måten, kan du holde de digitale systemer friske og oppdaterte, noe som gjør at den tiden du tilbringer online, fylles med kvalitet.

 

Overvei dine behov

Hvis den tiden som du bruker i den digitale verden, for de meste er din egen fritid, så skal du investere i utstyr, som kan skape de beste rammene for en god digital fritid. Hvis du går online for å Game med dine online gamer venner, så skal du selvfølgelig ha høy kvalitet på lyd, og kanskje investere i en større skjerm, for å få mest mulig ut av opplevelsen. Hvis dine online bevegelser hovedsakelig består i at spille online casino, og andre underholdende spill, så skal du selvfølgelig sørge for å ha et stabilt og hurtig nettverk.

Et stabilt og hurtig nettverk er kanskje en selvfølge i dag, men det kan likevel betale seg å holde seg oppdatert på hvilke utbydere som tilbyr det hurtigste nett, til den billigste pris. Dette kan nemlig variere.

Det ville selvfølgelig være utrolig kjedelig hvis en skrøpelig nettverksforbindelse skulle være grunnen til at du gikk glipp av den store gevinst.

 

Vær online hvor som helst, når som helst

Når du tilbringer mye tid online, så er det viktig å ha mulighet for å komme online, når som helst, hvor som helst. Dette krever igjen at du har digitalt utsyr som er up to date, og som er sikkert å bruke. Du kan spille online spill via din telefon, og det er derfor hele tiden et spill tilgjengelig. Det er derfor også mulig å ta både arbeidet og underholdning, med på ferie, eller på hytteturen. Når vi har muligheten til å være online hvor som helst når som helst, krever det desto større disiplin å kunne begrense tiden man tilbringer online. Det kan derfor være en god ide, å sette begrensinger for seg selv, eller innføre tidspunkter hvor man prøver å være tilstede i en offline verden, hvor man gjør helt andre ting.

 

Når du arbeider online

Mange av oss bruker i dag største delen av arbeidstiden vår online, da mye av kommunikasjon foregår på denne måten. Når man skal tilbringe arbeidsdagen i en digital verden, setter det selvfølgelig høye krav til utstyr, og ikke minst, sikkerhet på nettet. Hvis du arbeider i en virksomhet, har man sannsynligvis ansatt en medarbeider, som bruker all sin tid, på å sørge for at alt fungerer optimalt.

Hvis du derimot arbeider som selvstendig, så skal du selv sørge for at du har investere i det optimale utstyr, som er med på å styrke ditt arbeidsliv. Dette kan du gjøre ved å investere i en profesjonell konsulent, eller å researche deg frem til de løsningene som passer for deg, og din virksomhet. Heldigvis så finnes det meste av de informasjonene du har bruk for, online.

 

Vær bevisst på tiden du bruker online

Uansett om du bruker mange timer online på grunn av ditt arbeid, fordi du gamer, eller er en av mange som nyter å spille online, så er det viktig å være bevisst på tiden. Mange av oss, agerer online, både i arbeidssituasjoner og i vårt private liv, og kan derfor ha godt av å reflektere over vår ferd i den digitale verden, en gang imellom. Det er selvfølgelig fantastisk at man hele tiden har mulighet for å være online, men noen ganger kan det være vanskelig å styre tiden fornuftig. Det er derfor en god ide å skille mellom arbeide og fritid, og bruke de online underholdnings muligheter som er, til avkobling, en gang imellom.

 

Ta vare på ditt utstyr, og deg selv

Som sagt, så er det en god ide å ta godt vare på alt det digitale utstyret. Det betyr at du skal behandle det korrekt, samt bevare det på en måte hvor det er godt beskyttet når du er ute å reise. Akkurat som du passer godt på det digitale, skal du også passe på deg selv. Hvis du er en av dem som bruker mange timer hver dag foran din Mac, så kan det være en god ide å innføre tid til trening. Det kan nemlig være belastende for kroppen å sitte stille over lang tid, i den samme stilling. Noe vi ofte gjør, når vi bruker mange av våre våkne timer i en virtuell verden. Det kan være ne god ide å gjøre det til vane, at man en gang i timen reiser seg opp, og gjør noen lette yoga øvelser, eller litt god gammeldags strekk og bøy gymnastikk. Det viktigste er at du får ristet kroppen igjennom, og får gang i blodomløpet. Det optimale i en stillesittende hverdag, foran skjermen, er selvfølgelig å sette av tid til noen timer bevegelse hver eneste uke. Gjerne et par timer på fotballbanen, hvor du får svettet igjennom, sammen med vennene, helt offline.