Den beste MacBook’en for studenter

Valget av datamaskin er i dag en stor del av hvor effektiv og produktiv man er som student, da mye av kursmaterialet og oppgavene er databasert. Her kan du finne ut hvilken MacBook som er best for studenter (og lærere!) Denne guiden inneholder et sammendrag av hver MacBook, batteriets levetid, og hvilken datamaskin som er best for studier på enten skole eller universitet.

 

De ulike modellene

Det finnes tre forskjellige typer laptops i Apples MacBook-serie. Her har vi MacBook, MacBook Air og MacBook Pro. De er alle sammen svært bærbare, har lang batterilevetid, kommer med operativsystemet Mac OS, og kjører programmer fra App Store. Microsoft Office kommer også med datamaskiner, som er noe vi alle vet er veldig viktig når det kommer til skolearbeid. Hver MacBook-modell har ulike spesifikasjoner og andre funksjoner, og de vil alle gi deg forskjellige fordeler.

 

MacBook Air

MacBook Air er Apples billigste bærbare datamaskin og er derfor et flott alternativ for de med et budsjett eller ikke nødvendigvis trenger de beste funksjonene. Datamaskinen har en 13-tommers standard skjerm, et tastatur i full størrelse, er tynn og lett, og har opp til 12 timers batterilevetid. Skjermen er ikke retina, og dens prosessorer og grafikk er ikke så kraftig som de i MacBook og MacBook Pro.

 

Bra for:

De som har et budsjett

Vanlig surfing, redigering av dokumenter, skrive-, foto- og videoredigering.

De som studerer kurser der det hovedsakelig er viktig å kunne skrive

Mindre bra for:

Grafisk design-relaterte kurser fordi skjermen ikke er retina

Intensiv video eller grafisk redigering, inkl. Adobe Creative.

 

MacBook 12-tommers

MacBook er den mest bærbare Mac’en ettersom det er den tynneste og letteste og veier kun 920g og er 13.11mm i tykkelse. Datamaskinen har en 12-tommers retina skjerm, tastatur i full størrelse og ny utforming, en stor styreflate, og opp til 10 timers batterilevetid. Den er også tilgjengelig i fire farger; sølv, plass grå, rose gull og gull.

 

Bra for:

De som ønsker den letteste og tynneste Mac’en

Nettsurfing, dokumentredigering, skriving, grunnleggende foto- og videoredigering.

De som studerer kurser der det hovedsakelig er viktig å kunne skrive
Mindre bra for:

Intensiv video eller grafisk redigering, inkl. Adobe Creative.


MacBook Pro

MacBook Pro-serien er der du finner de kraftigste Apple-datamaskinene når det gjelder fart og grafikkytelse. Pro Serien omfatter også modellene med berørings-ID og gir en interaktiv berøringsstrip til Mac.

 

Du kan velge modeller med en 13-tommers og 15-tommers retina-skjerm, og en rekke prosessor og lagringkonfigurasjoner. Alle MacBook Pro-modellene har opptil 10-timers batterilevetid.

Bra for:

De som ønsker den kraftigste datamaskinen som Apple produserer.

Intensiv foto-, musikk- og videoredigering, inkl. Adobe Creative programmer som f.eks. Photoshop.

De som studerer grafisk design, teknikk, arkitektur og relaterte kurs der du sannsynligvis trenger en mer kraftfull datamaskin.
Mindre bra for:

De som bare skal kjøre vanlige apps (da er det verdt å spare pengene og kjøpe en MacBook eller MacBook Air)

De som ønsker den letteste og tynneste bærbare datamaskinen

 

Vi håper du finner den perfekte Mac’en for akkurat deg, slik at du kan ligge i sengen i dine myke sengetøy og begynne å utforske ditt nye leketøy. Hvis du likte denne artikkelen, kan du lese flere artikler her og her.