Microsoft Office til Mac

Det er ofte noe av det første en ny eier av en Mac kommer til å tenke på: Oisann, det er jo ikke Office på! Og er det overhodet mulig å få Office til Mac tro? Det er bare å roe seg ned. Selvfølgelig er det mulig. Her lister vi opp de forskjellige mulighetene, samt de mest opplagte stedene hvor du kan kjøpe Office til Mac på nettet og få glede av det med det samme.

Vi tar her utgangspunkt i Office til private og mindre virksomheter og utelukker derfor produkter som Office Enterprise til Mac. Vi starter med de “komplette pakkene”. Disse skal du kun betale for en gang, og deretter eier du programmet for alltid.

 

Microsoft Office Home & Student til Mac

Dette er den billigste Office-pakken til Mac og den inneholder de viktigste delene, som er: Word, Excel, PowerPoint og OneNote (bemerk at pakken ikke inneholder Outlook).

Som navnet angir er denne pakken god for studenter, men også andre som kun har et “forsiktig behov” for forretningsmessige programmer, som Office til Mac jo i bunn og grunn er. Det kunne f.eks. være pensjonister og andre som kun bruker sin Mac sporadisk eller kun til å forfatte dokumenter, lage regneark og mindre presentasjoner. Du behøver ikke å være student for å ha lov til å bruke denne pakken. Prisen på dette er i skrivende stund ca. 1.200 kr.

Microsoft Office Home & Business til Mac

Dette er neste skritt i rekken av “komplette” Office-pakker til Mac. Den eneste egentlige forskjellen er at du her får Outlook med, og således inneholder pakken: Outlook, Word, Excel, PowerPoint og OneNote.

Men dette er også et essensielt program for de fleste i yrkesaktiv alder, og derfor kan det ofte være en fordel å kjøpe denne pakken fremfor den billigere studentversjonen. Prisen på business-pakken er normalt litt under det dobbelte av studentversjonen. Prisen på dette er i skrivende stund ca. 2.000 kr.


 

Det abonnementsbaserte Office 365 til Mac

Vi fortsetter under her med de versjonene av Office til Mac som Microsoft helst vil at du kjøper. På den måten må du nemlig betale abonnement hver måned fremover, kontra et engangsbeløb som ved ovenstående muligheter. Det er dog stadig en god handel for noen siden abonnementet kan brukes på flere enheter, forskjellige operativsystem (Mac OS X, Windows), og ikke minst fordi du alltid har den nyeste versjonen av Office installert.

Microsoft Office 365 Home

Denne pakken inneholder Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote samt andre fordeler, og så gjelder abonnementet til opp til 5 enheter (Mac, PC, nettbrett osv.). En av fordelene ved dette abonnement er at hver bruker (opp til 5) får ikke mindre enn 1 TB gratis lagringsplass i nettskyen (OneDrive). Prisen på dette er i skrivende stund ca. 80 kr. / mnd.

Microsoft Office 365 Personal

I denne pakken får du: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote samt andre fordeler til en Mac (eller PC) samt til et nettbrett og en telefon. Du får også 1 TB-lagringsplass på OneDrive og som i alle 365-abonnementer fri adgang til oppdateringer. Prisen på dette er i skrivende stund ca. 55 kr. / mnd.

Microsoft Office 365 University

Denne pakken inneholder Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote samt andre fordeler, og så gjelder abonnementet til opp til 2 enheter (Mac, PC, nettbrett osv.). Du får også 1 TB-lagringsplass på OneDrive og som i alle 365-abonnementer fri adgang til oppdateringer. Prisen på dette er i skrivende stund ca. 700 kr. for hele 4 år.


 

Hvor kan en kjøpe Office til Mac

Det er selvfølgelig utallige steder, men vi har funnet de mest brukte og billigste stedene hvor du kan kjøpe Office til Mac på nett. På den måten kan du med det samme få glede av Office pakken.

Den opplagte, men kanskje ikke den billigste: Microsoftstore.com

Sammenligning av priser: Prisguide.no


 

Bemerk: Før du kjøper og installerer Office til Mac, så anbefaler vi at du utfører en gratis skanning med Mackeeper og sikrer deg at Mac-en din ikke inneholder virus eller spionprogramvare.