Backup og kryptering

Alle bør ta backup av deres viktige filer. Tenk på alle dine bilder, dokumenter, programmer m.v., som forsvinner for alltid hvis din Mac går ned og du ikke har tatt backup. Men frykt ei. MacKeeper tar automatisk backup av dine viktige filer, så du alltid har dem sikret, hvis uhellet skulle være ute. Foruten dette, så sørger MacKeeper også for å beskytte dine følsomme filer imot uvedkommende personer. Du velger simpelthen dine viktigste filer ut, så krypterer MacKeeper dem, og kun du kan få adgang til dem med et kodeord som du selv velger. Selv ikke hackere vil kunne tilgå disse filer. Et siste godt verktøy fra denne avdelingen er File Shredderen, som lar deg slette filer fullstendig fra din Mac. Sletter du filer på normalt vis, så kan teknisk dyktige personer finne dem ganske lett.

Ta backup av dine filer med det samme. Download MacKeeper nå.

Backup Mac

Kryptering av data

Denne funksjonen beskytter dine private filer. Den krypterer og gjør simpelthen disse filene usynlige på harddisken. Når du så skriver det kodeordet som du selv har valgt, får du igjen adgang til filene. Funksjonen er meget simpel å bruke og vil være en stor fordel for de fleste, spesielt næringsdrivende m.v.

Det er mange som mangler denne funksjonen på deres computer eller telefon, så det vil bestemt være en del av programmet, som du kommer til å bli glad for. Nå kan du ha akkurat hva du vil på din computer. Der er ikke lengere noen uvedkommende som kan snoke i dine saker uten å ha fått lov først.

Det kan være utrolig betryggende for de fleste, hvis de har muligheten for eksempelvis å lagre bilder eller skriftdokumenter, da disse slags filer ofte kan inneholde noen personfølsomme emner som du ikke ønsker at andre skal se. Nå blir det mye lettere å beskytte dem med dine adgangskoder, og det blir plutselig kun de mennesker som kjenner deg riktig godt som kan finne veien til dokumentene, fordi du eksempelvis selv har fortalt dem kodene. Du kan selvfølgelig også endre din kode hvis du har på følelsen at det er personer som kjenner koden, men du ikke har lyst til at de skal kjenne koden. Det kan tross alt skje at du endrer mening om hvorvidt personen skal kjenne koden eller ei.

Gjenoppretting av filer

Hvis uhellet skulle ha vært ute allerede, så er alt kanskje ikke tapt allikevel. Det innebyggede Files Recovery kan nemlig gjenopprette ellers ødelagte filer inntil en viss grad. Funksjonen dybdescanner din Mac og finner filer frem som ellers var slettet eller skadet.

Med denne funksjonen kan du kanskje redde deg selv fra noen ubehagelige situasjoner da det kan være meget frustrerende å miste sine filer – det har de fleste erfart. Men med MacKeeper har du en god sjanse for å redde dine dokumenter, innen de er helt vekk. Selvfølgelig er det en risiko for at det er skjedd en skade på filen, men det kan du muligens selv lett rette opp i. Det kan eksempelvis være en skade hvor det er blitt fjernet noe tekst, men så kan du heldigvis udtn alt for mye besvær skrive det igjen. Det er en kjedelig oppgave, men heller det enn at du må skrive det hele om igjen.

Det kan dessverre også skje at dine filer er rotet bort og du ikke har muligheten for å få dem tilbake på din computer. Dog er MacKeeper din beste mulighet for at du rent faktisk får dine filer tilbake, så det er nok det beste å starte med.

Backup

MacKeeper kan ta backup av dine filer. Du skal bare velge hvilke og deretter sette et fast tidspunkt for når det skal foregå. Du kan lagre backupfilene på en USB flash disk, en ekstern harddisk, en FTP server eller på ZeoDisk.

Dette gjør det dermed super enkelt å huske at du skal ta din backup – i bunn og grunn skal du ikke selv huske noe. Mange har en tendens til ikke å huske at det er viktig med en backup, eller også lover de seg selv at de skal huske å gjøre det senere, og så glemmer de det. På den måten kan du hurtig miste en masse filer hvis det skulle skje noe med din computer. Det blir de fleste riktig lei av, noe som gir mening. Det er ofte personlige ting, som betyr noe for deg, ellers er det filer som du har arbeidet hardt på. Uansett hva er det bare en riktig god ide å huske å holde styr på backups, som nå blir meget simpelt med MacKeeper.

Hvis du heller vil ha færre filer på din Mac, så rens Mac-en din. Du behøver selvfølgelig ikke å velge en av delene. Du kan saktens beholde noen filer, men også slette noen andre. Det kommer an på hva du ønsker med din computer.

Slett filer – fullstendig

Når du sletter filer på din Mac, så slettes de ikke i virkeligheten. De lagres bare av veien. Så ønsker du å få en fil helt av veien, skal du benytte deg av File Shredder, som sletter filer fullstendig så de aldri igjen kan gjenopprettes.

Dette vil også gjøre din computer hurtigere. Desto færre filer den skal lagree på, desto hurtigere er den og kan klare sine oppgaver meget bedre. Det er selvfølgelig mange ting du kan gjøre for å få en raskere Mac, hvis det er det du ønsker. Det behøver ikke kun å være en prosess hvor du bare skal slette en masse filer. Dessuten blir det en meget betryggende følelse i visse tilfeller hvis du vet at filene er helt borte og ikke kan graves opp av eksempelvis hackere. Du kan plutselig være sikker på at disse filene er borte fra din og andres computeres hukommelse.

Du skal selvfølgelig være sikker på at du vil slette dine dokumenter permanent innen du gjør dette. Du kan hurtig bli litt sur på deg selv hvis du får slettet et dokument på denne måten, og så ville du allikevel gjerne ha filene på din computer.

Download gratis MacKeeper her.